Pe măsură ce sesiunea se apropie și presiunea se intensifică, studenții devin copleșiți de volumul mare de informații care trebuie asimilate într-un timp scurt. În plus, în timpul examinărilor, mintea este în permanență în lucru: dacă nu memorează, revizuiește și tot asa. Nici chiar în somn creierul nu primește odihna pe care o cere, din cauza stresului. Prin urmare, este normal ca sesiunea să fie o perioadă solicitantă, iar Memogink de la Ropharma vine în ajutor cu câteva idei practice despre cum poate fi depășită această etapă mai ușor.
În zilele noastre, înțelegem mai multe despre cum funcționează memoria, astfel încât să găsim cele mai bune tehnici pentru a stoca un volum cât mai mare de informații. Procesul depinde de neuroplasticitatea creierului, de capacitatea sa de a se reorganiza pe tot parcursul vieții, prin ruperea și formarea de noi conexiuni între miliardele sale de celule.
Când aflați ceva nou, un grup de neuroni se activează într-o parte a creierului, însă dacă este suprasolicitat fără a fi ajutat, creierul poate să nu mai dea randament. Așadar, care sunt soluțiie?
1. Repetați informațiile stocate
Căile dintre neuroni pot fi întărite în timp. Repetiția este cea mai bună formă de consolidare.
2. Luați pauze regulate
Pauzele sunt importante. Atunci când creierul este forțat să stocheze multe informații noi și adesea similare, le poate face să fie amestecate. Luați-vă pauze pentru a revizui ceea ce tocmai ați învățat înainte de a trece la ceva nou.
3. Evitați activitățile care vă distrag atenția
Atenția este cheia memoriei. Atunci când vă concentrați pe ceva, îi dați un sens personal. Muzica sau un serial care se derulează vă poate face sarcina mai grea, deoarece orice sunete asemănătoare cu vorbele, chiar și la volum redus, vor folosi automat o parte din capacitatea de atenție a creierului.
4. Somnul este vital
Ne petrecem aproximativ o treime din viețile noastre dormind, dar nu este niciodată la fel de important ca în timpul perioadei de învățare. În somn, creierul asimilează informațiile și creează amintiri pe termen lung.
5. Controlați emoțiile
Evenimentele încărcate emoțional sunt mult mai bune decât altele și acest lucru este valabil mai ales dacă emoția a fost una pozitivă. Nu este întotdeauna posibil, dar dacă puteți asocia un anumit fapt cu o experiență vizuală, auditivă sau emoțională din trecut, atunci aveți mai multe șanse să-l amintiți. Încercați să reduceți anxietatea, deoarece utilizează memoria de lucru și lasă o capacitate mult mai mică disponibilă pentru procesarea și codarea informațiilor noi.
6. Stimulați memoria și concentrarea
Suplimentele alimentare pentru memorie au rolul de a stimula memoria, capacitatea de concentrare și atenția, ajutând totodată la îmbunătățirea stării emoționale și la conservarea funcției cognitive. Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active, cele mai importante fiind antioxidanții, Memogink de la Ropharma îmbunătățește semnificativ memoria și totodată întărește sistemul imunitar. Beneficiile acestui supliment se datorează extractului de Ginko Biloba, planta medicinală ale cărei proprietăți sunt recunoscute pentru a combate radicalii liberi, compuşi dăunători organismului. De asemenea, acest supliment reduce lipsa de energie şi creşte eficiența metabolismului.
Despre Ropharma
Cercetarea (R&D), producția, distribuția en gross și retail, serviciile medicale și studiile clinice constituie un model de business integrat după care funcționează Ropharma. Portofoliul de produse Ropharma cuprinde produse inovatoare care conțin ingrediente bazate pe principii active naturale , molecule obținute în programe de cercetare laborioase de peste 10 ani, fabricate la standarde de calitate europene GMP pentru medicamente.
Pentru mai multe detalii, accesaţi: http://www.ropharma-healthcare.ro/ sau pagină de Facebook: https://www.facebook.com/RopharmaHealthcare.ro/.