Stresul afecteaza hipotalamusul, zona din creier implicata in procesul de invatare. Cum ne protejam memoria?

image

Problemele de memorie apar indiferent de varsta, si asta pentru ca stresul, oboseala sau circulatia cerebrala proasta isi fac resimtita prezenta la varste tot mai fragede. Stresul, considerat inamicul numarul unu al creierului, cauzeaza un deficit de atentie si exercita o presiune neadecvata asupra abilitatilor mentale, avand un impact negativ semnificativ asupra capacitatii indivizilor de a memora. Studiile recente arata ca exista o legatura atat intre stres si dezvoltarea bolii Alzheimer la batranete,  cat si intre ADHD la copii si adulti si tulburarile de memorie.

Cum afecteaza stresul memoria?

Efectele negative asupra memoriei si a celorlalte abilitati cognitive sunt semnificative, chiar si in cazurile in care stresul se manifesta pe termen scurt. Daca vorbim de perioade mai lungi, de cel putin 3-6 ani, de expunere la stres, trebuie sa stim ca acesta afecteaza pe termen lung memoria, dar si celelalte capacitati cognitive.

In momentele in care apare stresul, creierul sufera un proces de „inghetare” pentru o anumita perioada, motiv pentru care se poate intampla ca pacientul sa nu isi mai aminteasca diferite nume  sau situatii pe care inainte le cunostea foarte bine. De asemenea, diferentele de expunere la stres explica de ce unele persoane au performante cognitive foarte slabe, iar altii foarte bune”, explica Florenta Cretu, specialist Ropharma.

memogink

Lipsa de concentrare si deficitul memoriei apar tot mai frecvent, nu doar la persoanele in varsta, ci si la tinerii care traiesc sau lucreaza in conditii de stres. Studiile realizate de Universitatea din California arata ca expunerea prelungita la hormonii de stres afecteaza hipotalamusul, zona din creier implicata in procesul de invatare. Acest proces impiedica buna functionare a creierului si accesul la informatiile stocate in memorie, declansand acele „avarii de memorie”.

Cum combatem stresul?

Exercitiile fizice, meditatia, masajul si mancarea sanatoasa sunt cateva metode eficiente pentru infrangerea problemelor zilnice si combaterea stresului. Exercitiile fizice si meditatia reduc stresul şi dezvolta hipocampusul, deci şi memoria. Masajul ajuta la relaxare si la recapatarea energiei si atitudinii pozitive, in vreme ce o alimentatie sanatoasa evita ingrasarea, o urmare destul de frecventa a apetitului crescut din cauza stresului.

Lipsa somnului scade capacitatea de concentrare si accentueaza stresul, scazand productivitatea, indiferent de domeniul de activitate.  De aceea, un somn odihnitor constituie inca o modalitate de combatere a stresului, motiv pentru care este indicat sa dormim suficient in fiecare noapte.

Memogink – din atentie pentru memoria ta

Pe langa metodele de inlaturare a stresului mentionate, putem stimula concentrarea si memoria cu ajutorul suplimentelor alimentare. Acestea ajuta memoria, in special in perioadele in care suntem supusi unui efort intelectual intens care nu face altceva decat sa ne bulverseze. Memogink cu extract uscat de frunze de Ginko biloba sustine oxigenarea creierului, creste performantele intelectuale, dar si capacitatea de memorare si invatare, ameliorand fluxul sangvin si imbunatatind microcirculatia.

Cu un complex de peste 40 de ingrediente naturale active in compozitia sa, cele mai importante fiind antioxidantii (flavonoide si terpenoide) Memogink imbunatateste semnificativ memoria si totodata intareste sistemul imunitar. Beneficiile acestui supliment se datoreaza extractului de Ginko biloba, planta medicinala ale carei proprietati pentru stimularea memoriei sunt intens recunoscute: contribuie la marirea fluxului de sange spre creier, combate radicalii liberi, daunatori organismului, reduce lipsa de energie si oboseala mintala, creste eficienta metabolismului. Este recomandat indiferent de varsta si poate imbunatati vizibil starea generala. Memogink este disponibil in Farmaciile Ropharma din tara sau online pe: http://www.ropharma-healthcare.ro. In perioada 1-31 august 2016, produsul Memogink beneficiaza de reducere 30%. Pret vechi: 18.50 lei, pret nou: 12.95 lei.

Despre Ropharma

Ropharma este o companie romaneasca producatoare de suplimente alimentare farmaceutice si parafarmaceutice, prin cele 3 fabrici proprii, in Chisinau, Targu-Mures si la Dostat, jud Alba, precum si un lant propriu de farmacii. Pentru mai multe detalii, accesati: http://www.ropharma-healthcare.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/FarmaciileRopharma.

Trimite mai departe